Svijet

Израел - ЕУ: Доста је са критикама Нетањахуа!

ЈЕРУСАЛИМ - Израел је упозорио ЕУ да ограничи критике на рачун десничарске Владе премијера Бењамина Нетањахуа или ризикује да изгуби учешће у рјешавању блискоисточног конфликта.


Упозорење је упућено у серији телефонских разговора током посљедњих дана између замјеника директора израелског Министарства спољних послова Рафија Барака и амбасадора Британије, Француске и Њемачке, изјавио је АФП-у званичник који је желио да остане анониман.

"Израел тражи од ЕУ да не прави буку и води тих дијалог. Али ако се ове декларације наставе, Европа неће моћи да учествује у мировном процесу и обје стране ће бити на губитку", цитирао је овај званичник Барака у његовом обраћању амбасадорима.

Ови коментари услиједили су уочи посјете новог шефа израелске дипломатије Авигдора Либермана Чешкој Републици, Италији, Француској и Њемачкој сљедеће седмице.

Израел је прошле седмице критиковао ЕУ након што је њен комесар за спољне односе Бенита Фереро-Валднер изјавила да планирано унапређење билатералних односа са Израелом неће бити остварено док се Нетањаху не обавеже на мировне преговоре са Палестинцима.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog