Društvo

Ранко Шкрбић: Спремни смо за свињски грип

БАЊА ЛУКА - Министарство здравља Републике Српске, протеклих дана предузело је све припремне активности с циљем заштите становништва од евентуалне пандемијe грипа у РС, потврдио је ресорни министар Ранко Шкрбић.


Шкрбић је рекао да се Национални комитет РС за кризну ситуацију када је ријеч о било којој епидемији налази у сталном засједању и да је у том погледу већ донио одређене одлуке у смислу капацитета, ресурса, људских потенцијала, командовања, извјештавања, праћења, те обезбјеђења довољних количина брзих тестова на поменути вирус.

"РС тренутно има спремних преко 5 000 кутија доза лијека у случају појаве пандемијског вируса , али је наручено још 50.000 нових доза", истакао је Шкрбић гостујући вечерас у програму Радио-телевизије РС.

Шкрбић је рекао да је Министарство здравља и социјалне заштите РС поред упутстава која су упућена свим докторима, домовима здравља и здравственим установама РС у случају појаве пандемијског грипа наручило и одређен број заштитних маски.

"Министарство је дало јасна упутства и упозорења на српском и енглеском језику који треба да буде на аеродруму Бањалука , а одредили смо и мобилну медицинску екипу у Дому здравља Лакташи за потребе транспорта заражене особе која би евентуално допутовала на ово подручје из САД или Мексика у инфективну клинику Бањалука", рекао је Шкрбић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog