Politika

Тихић: Бранковићу поднеси оставку!

САРАЈЕВО - Предсједник СДА, Сулејман Тихић, изјавио је данас након сједнице Предсjедништва ове странке да премијер Федерације БиХ Неџад Бранковић, против кога је Кантонални суд Сарајево потврдио оптужницу, која га терети за злоупотребу положаја, треба да поднесе оставку.


Тихић је рекао да би Бранковић у интересу странке, грађана а и њега самога требаo поднијети оставку.

"Премијер Бранковић треба поднијети оставку након ове оптужнице. Он не ужива моје повјерење. Сматрам да га оно што му се ставља на терет у оптужници чини морално неподобним да обавља ту дужност", рекао је Тихић.

Потпредсједник СДА, Аднан Терзић, рекао је данас да се Предсједништво странке није одредило о статусу Бранковића и да ће се са закључцима сачекати до окончања жалбеног поступка на оптужницу Кантоналног суда Сарајево.

Бранковић купио стан за 920 КМ.

Предсједник Владе ФБиХ, Неџад Бранковић, јуче није желио да коментарише потврђивање оптужнице Кантоналног суда у Сарајеву, која га терети за злоупотребу службеног положаја, нити могућност подношења оставке на функцију премијера.

Кантонални суд Сарајево потврдио је у петак, 24. априла, оптужницу против некадашњег премијера ФБиХ Едхема Бичакчића и Бранковића, којом се терете да су злоупотријебили службени положај.

У оптужници се наводи да је ријеч о куповини стана од 132 метра квадратна за Бранковића, у елитном сарајевском насељу Циглане, за свега 920 КМ.

Бранковић је 2000. године, у вријеме куповине овог стана, обављао дужност директора компаније "Енергоинвест" Сарајево, те је, према оптужници, том куповином оштетио ову компанију за 150.000 КМ и буџет ФБиХ за 114.000 КМ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog