Sport

Новак у полуфиналу Рима

БЕОГРАД - Најбољи српски тенисер, Новак Ђоковић, савладао је након 1 часа и 35 минута борбе Аргентинца Хуана Мартина дел Потра са 2:0 у сетовима (6:3; 6:4), и пласирао се у полуфинале Мастерс турнира у Риму.


Новак овом фантастичном побједом наставља поход ка одбрани титуле освојене прошле године, када је у финалу савладао Швајцарца Станисласа Вавринку са 2:1 у сетовима.

Новак је, снажно ушао у меч и од прва четири гема освојио три.

Наставак сјајне игре омогућио је Ђоковићу да први сет ријеши у своју корист и то резултатом 6:3

На самом почетку другог сета Дел Потро је кренуо снажном,
два пута је долазио у вођство, прво 1:0 а потом 2:1, али је Ђоковић оба пута успијевао да изједначи и не дозволи противнику да резултатски „одвоји".

При резултату 2:2 трећи тенисер свијета одлучно је напао Дел Потра и освојио трећи а потом и четврти гем, што му је знатно олакшало даљу борби и повећало шансе за пласман у полуфинале.

Ђоковић се пласирао у четвртфинале декласиравши Шпанца Томија Робреда у два сета - 6:1, 6:1, док је Дел Потра у осмини финала савладао Швајцарца Станисласа Вавринку са 2:1 у сетовима - 6:2, 6:7 (5:7), 6:3.

Противник Новака Ђоковића у полуфиналу биће Швајцарац Роже Федерер, други тенисер свијета који је у четвртфиналу савладао Нијемца Мишу Зверева са 7:6 (7:3), 6:2.

На посљедњем међусобном сусрету ова два тенисера у Марсеју, Новак је био успешнији, али је у укупном резултату Швајцарац бољи и води са 7:3 у побједама.

Турнир у Риму се игра за наградни фонд од 2,75 милиона евра.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog