Politika

Месић сутра у Сарајеву, на Лагумџијин позив

САРАЈЕВО - Предсједник Хрватске, Стјепан Месић, боравиће сутра једнодневној посјети Сарајеву, током које ће се састати са предсједавајућим Предсједништва БиХ Небојшом Радмановићем, те члановима Предсједништва Жељком Комшићем и Харисом Силајџићем, саопштено је из Предсједништва БиХ.


Протоколом посјете хрватског предсједника предвиђени су и сусрет са високим представником међународне заједнице и специјалним представником ЕУ, Валентином Инцком, те посјета Савјету за регионалну сарадњу (РЦЦ).

Како је најављено из РЦЦ, Месић ће посјетити Секретаријат Савјета како би истакао подршку организацији и важност коју Хрватска придаје регионалној сарадњи.

У саопштењу се наводи да ће посјета Месића бити прилика да се више научи о садашњем и будућем доприносу Хрватске јачању регионалних веза у Југоисточној Европи, те да се хрватски предсједник ближе упозна са пројектима и активностима Секретаријата РЦЦ и његовом структуром.

Месић ће се састати са генералним секретаром РЦЦ, Хидом Бишчевићем, и особљем Секретаријата, амбасадорима земаља чланица Процеса сарадње у југоисточној Европи акредитованим у БиХ и представницима БиХ, а позив да присуствује састанку упућен је и градоначелнику Сарајева Алији Бехмену

Из Месићевог Кабинета најављено је да ће хрватски предсједник на првој од низа планираних трибина Бошњачког института у Сарајеву говорити о теми "Земље кандидати за ЕУ морају се мијењати, али се мора мијењати и Унија сама".

Месић у Сарајево долази на позив Бошњачког института и предсједника Управног одбора Института, Златка Лагумџије, саопштено је из Кабинета предсједника Хрватске.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog