Politika

Влада ФБиХ реже буџет за 250 милиона КМ

САРАЈЕВО - Премијер Федерације БиХ, Неџад Бранковић, рекао је да би у сриједу, 6. маја, федерална Влада требало да се изјасни о ребалансу буџета и његовом смањењу за око 250 милиона КМ.


Он је нагласио да је ФБиХ рањива када је у питању одржавање социјалног мира, због сложености система и превеликог броја институција, као и да ће критичан моменат бити ребаланс ентитетског буџета, али и кантона и општина, јер се уштеде морају провести на свим нивоима.

"Надам се да ће сви увидјети озбиљност тренутка и да до немира неће доћи", истакао је Бранковић и додао да су Међународном монетарном фонду понуђене озбиљне и прихватљиве мјере смањења јавне потрошње.

Министар финансија ФБиХ, Вјекослав, Беванда навео је да ће плате у администрацији бити смањене, као и накнаде одређеним социјалним категоријама.

"Одредиће се укупне буџетске ставке за све потребе и унутар тих оквира мораће се ускладити сви расходи", рекао је Беванда и додао да ће се тачни параметри смањења по кориснику буџета усаглашавати и технички ће све бити спремно за споразум са ММФ.

Према његовим ријечима, Влада ФБиХ још није добила ни фенинг од 160 милиона КМ, колико износи кредит који је подигла код комерцијалних банака у БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog