Politika

Рајко Васић против Бојана Бајића

БАЊА ЛУКА - Савез независних социјалдемократа сматра да је данашња изјава предсједника Наше странке, Бојана Бајића, да би Милорад Додик могао бити нови Милан Мартић, директна пријетња Србима у БиХ.


"Бајић, предсједник мултиетничке странке, чиме се хвали, није позван да говори и заступа врховни српски национални интерес и да га усмјерава у јачање БиХ као сопствене државе, што заступа у својој изјави", навео је извршни секретар СНСД, Рајко Васић.

Он је у писаној изјави истакао да је српски национални интерес спречавање да Срби буду сведени на мањину у БиХ, и избацивање из устава свођењем на синтагму "босански Србин", те напоменуо да врховни национални интерес одређују институције и органи Републике Српске, а не "мултиуетнички сплавари са Дрине".

Васић рекао је да је Бајић "поштоноша коме су инострани технолози, као босанском Србину, како себе назива, основали и организовали странку".

"Као босански Србин, који је предсједник мултиетничке странке, поручујем Додику да је врховни српски национални интерес да прихвати и јача БиХ као сопствену државу и да гради мир и просперитет с друга два равноправна народа и свим грађанима БиХ", навео је, између осталог, предсједник Наше странке Бојан Бајић у тексту у данашњем сарајевском "Ослобођењу".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog