Politika

Тришић-Бабић: По закону нема златног љиљана

САРАЈЕВО - Замјеник министра иностраних послова БиХ Ана Тришић-Бабић рекла је да је запрепашћена због чињенице да помоћник министра за билатералне послове БиХ Јасмина Пашалић и амбасадор БиХ у Холандији Миранда Сидран-Камишалић, не знају да БиХ има Закон о државним одликовањима, који не познаје одликовање "златни љиљан".


Коментаришући допис Миранде Сидран-Камишалић упућен Министарству иностраних послова БиХ о сугестији члана Либералне међународне холандске групе, Ерика Тринтамера, да БиХ додијели одликовање "златни љиљан" предсједнику холандске Народне странке за слободу и демократију (ВВД) Јансу ван Балену, Ана Тришић-Бабић је истакла да нису Холанђани криви што званичници БиХ не знају да је Закон о државним одликовањима усвојен још 2003. године.

"Амбасадорка јесте послала папир. Ту је највише крив помоћник министра за билатералне послове који је требало да напише инструкцију амбасадорку и упозори је да БиХ има Закон о државним одликовањима и да тај закон не познаје одликовање `златни љиљан`", рекла је Ана Тришић-Бабић.

Према њеним ријечима, помоћник министра за билатералне послове Јасмина Пашалић прослиједила је Предсједништву БиХ ову иницијативу амбасадора БиХ у Холандији.

Тришић-Бабић је изразила наду да ће Кабинет предсједавајућег Предсједништва БиХ на то реаговати и упозорити Министарство иностраних послова БиХ и Агенцију за државну службу БиХ, да обрате пажњу приликом конкурса за пријем руководећих државних службеника Министарства.

"Запрешћујуће је да државни службеник који је прошао конкурс Агенције за државну службу не зна да постоји Закон о државним одликовањим", рекла је Ана Тришић-Бабићева.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog