Politika

Кривокапић шеф скупштине у Подгорици

ПОДГОРИЦА - Социјалдемократска партија прихватила је захтјев већег коалиционог партнера Демократске партије социјалиста да Скупштина Црне Горе има два потпредсједника - једног из ДПС, а другог из опозиције.


Овим је ријешен спор између коалиционих партнера у власти, па је избор лидера СДП, Ранка Кривокапића, за предсједника Скупштине извјестан у наставку конститутивне сједнице, која је заказана за сутра. Кривокапићу ће почети трећи мандат на мјесту шефа парламента.

Конститутивна сједница је почела, али и прекинута 23. априла, након што су верификовани мандати новим посланицима. Избор предсједника је тада изостао, јер је ДПС условила СДП да ће подржати Кривокапића, али да се мањи коалициони партнер одрекне потпредсједничког мјеста.

Посланици у сриједу неће бирати потпредсједнике Скупштине, јер, како нам је објашњено, на истој сједници се не бира комплетно руководство парламента. Претходно треба да буде усвојена одлука о броју потпредсједника и објављена у Службеном листу, а потом, на наредној сједници да се они изаберу.

Посланици ће у наставку конститутивне сједнице изабрати предсједника и чланове Административног одбора. На челу овог скупштинског тијела биће и у новом сазиву Радивоје Никчевић, посланик ДПС.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog