Društvo

Еулекс + Сјевер Косова = крвопролиће

БЕОГРАД - Државни секретар Министарства Србије за Косово и Метохију, Оливер Ивановић, рекао је да би покушај косовске Владе и Еулекса да ове године Приштина успостави пуну контролу над сјевером Косова проузроковао крвопролиће.


"Не сумњам да постоје такве идеје, али њихово остварење представљало би ужасан сценарио. Избили би сукоби великих размјера", рекао је Ивановић.

Он је навео да, с друге стране, иза оваквог понашања међународне заједнице и косовских Албанаца стоји намјера да се провокацијом сукоба заправо сакрије истински проблем који мучи и Србе и Албанце, а то је сиромаштво.

Ивановић каже да проблем у мјесту Брђани, није у Албанцима повратницима, већ у кршењу принципа за повратак Срба, и додаје да се НАТО сврстао на једну и то албанску страну, чиме је урушио свој кредибилитет.

"Цијела процедура када је ријеч о српским повратницима, у овом случају је прекршена. Албанци су одлучили да се врате не поштујући никаква правила и добили чак и подршку Кфора за то", рекао је Ивановић.

Косовски политичар Азем Власи каже, да су протести Срба "нецивилизацијски" и додаје да ће Еулекс и косовска Влада ускоро успоставити контролу над сјевером Косова.

"Срби са сјевера Косова су нахушкани од неких људи из Србије. То не доприноси остварењу јасног циља косовских институција и међународне заједнице, а то је успостављање безбједности, владавине права и мира на Косову", рекао је Власи.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog