Društvo

Бранковић: Ребаланском буџета спашавамо друштво

САРАЈЕВО - Премијер Федерације БиХ, Неџад Бранковић, изјавио је да ће се у ребалансу буџета, који ће бити договорен до краја мјесеца, осим бриге о најосјетљивијим категоријама становништва, приоритет дати спашавању друштва.


Говорећи о трогодишњем стенд бај аранжману Међународног монетарног фонда, Бранковић је објаснио да ће након фазе прилагођавања услиједити период стагнације и опоравка које ће довести до развоја друштва.

"Прва фаза је прилагођавање, што значи да трошимо онолико средстава колико имамо. Новац ММФ помоћи ће сервисирање спољних дугова и ако буде довољно прихода, онда ће бити новца за привреду и развој и успостављање система", рекао је Бранковић.

Он је нагласио да је писмо намјере, које је Влада ФБиХ усагласила са ММФ и које ће бити упућено у Вашингтон, потврда да су програми представљених антирецесијских мјера прихватљиви и проведиви.

Бранковић је додао да сада треба усвојити ребаланс буџета свих нивоа власти, како је дефинисано у том писму, након чега ће Одбор директора ММФ донијети одлуку о активирању средстава из стенд бај аранжмана.

Бранковић је истакао да обавезе према ММФ не могу бити испуњене без укупног функционисања власти у БиХ, а не само Владе Федерације.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog