Politika

Тихић: БиХ ће опстати само ако су народи равноправни

БАЊА ЛУКА - Лидер СДА Сулејман Тихић рекао је да вјерује у БиХ и да она може опстати само ако су сви њени народи равноправни.


"У БиХ можемо заједно уз уважавање и поштивање различитости доћи до рјешења, без наметања рјешења од међународне заједнице јер то нису трајна рјешења и она могу бити привременог карактера", истакао је Тихић гостујући синоћ у програму Радио телевизије РС.

Говорећи о предстојећем конгресу СДА, на којем би требало да буде изабрано ново страначко руководство, Тихић је рекао да је то догађај године у БиХ и да од тог конгреса и избора предсједника странке пуно зависи како ће се ствари у БиХ даље одвијати.

Он је рекао да ће његова побједа на конгресу значити наставак досадашњег политичког континуитета, истичући да сваки други побједник на конгресу неће моћи наставити тај континуитет рада у странци.

"Уколико и даље останем на челу СДА, грађани БиХ добијају континуитет једне реалне политике дијалога, компромиса и градње заједничке државе БиХ по мјери свих њених народа", истакао је Тихић.

Тихић је рекао да одређене анкете показују његову увјерљиву подршку у односу на његове противкандидате Бакира Изетбеговића и Аднана Терзића.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog