Društvo

Влада РС купује комби за путовање у Сарајево

БАЊА ЛУКА - Влада Републике Српске прихватила је Информацију о набавци путничког комби возила, јер је анализа показала да у току дана из једног министарства иде више службеника са неколико аутомобила у Сарајево.


"Анализа која је проведена од 1. фебруара до 9. марта показала је да у току дана из једног министарства Владе иде више службеника са неколико аутомобила на службено путовање у Сарајево'', рекао је новинарима у Бањој Луци послије сједнице Владе, службеник Бироа Владе РС за односе са јавношћу, Златко Јурић.

Он је истакао да је задужена Служба за заједничке послове Владе РС, да распише тендер за набавку путничког возила комби и да организује превоз на релацији Бања Лука - Сарајево за потребе службеника.

"И ова одлука је у складу са мјерама штедње Владе РС'', додао је Јурић.

Он је рекао да је Влада прихватила Информацију о динамици реализације рокова утврђених у Одлуци о квалитету течних нафтних горива, у којој се наводи да је Рафинерија нафте Брод достигла квалитет дизел горива и лож-уља екстра лаког - прије рока, који је требало да достигне до 30. јуна.

Јурић је подсјетио да се ова информација, у складу са одлуком Савјета министара, обавезно доставља сваких шест мјесеци.

На сједници је донесена одлука о расподјели 1.216.590 КМ као помоћ неразвијеним и изразито неразвијеним општинама за прва четири мјесеца ове године.

Влада је прихватила и Информацију о расподјели средстава лутрије за финансирање социјално-хуманитарних активности за прошлу годину, у којој се наводи да је издвојено 660.000 КМ за 13 различитих удружења и субјеката, као што су Савез слијепих и слабовидих РС, борачке организације и центри за социјални рад.

На сједници је дата сагласност Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде да сачини списак регистрованих индивидуланих пољопривредних произвођача који су заинтересовани да преузму додатне количине минералног ђубрива.

Јурић је подсјетио да је Влада раније донијела одлуку о набавци 10.000 тона дизел-горива и 20.000 тона минералног ђубрива и да се претпоставља да ће остати нераспоређено око 1.000 тона минералног ђубрива, па се поново расписује позив за додјелу.

Влада је задужила Министарство просвјете и културе и Министарство финансија да обезбиједе средства за набавку уџбеника за ученике првог и другог разреда основне школе у износу 758.000 КМ.

На сједници је одобрено 50.000 КМ општини Чајниче за санирање посљедица изазваних временским непогодама.

Влада је утврдила Приједлог закона о електронском пословању РС.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog