Politika

Додик: Комшићеве жеље су периферна ствар, не требамо ићи у Грузију

МОДРИЧА - Предсједник Владе Републике Српске, Милорад Додик, рекао је да га не изненађује захтјев хрватског члана Предсједништва БиХ, Жељка Комшића, за његовом смјеном и забраном дјеловања.


''Комшић је исте захтјеве имао и прије двије године и није их остварио, због чега је бесмислено коментарисати и његов најновији захтјев упућен ОХР и високом представнику у БиХ, Валентину Инцку'', изјавио је Додик новинарима у Модричи.

Додик је рекао да не зна шта је тражио Комшић, те да га не занимају периферне ствари.

Комшић је јуче затражио од високог представника у БиХ да употријеби бонска овлаштења и смијени предсједника Владе РС, те да му забрани обављање било какве политичке активности због, како је навео, "кршења уставног поретка БиХ и Дејтонског мировног споразума".

Комшић је, реагујући на Додикову изјаву којом је позвао Србе, припаднике Оружаних снага БиХ, да се врате или да не иду на војну вјежбу НАТО у Грузију, упутио захтјев државном тужиоцу БиХ да покрене кривични поступак против премијера РС због "подстрекавања на извршење кривичног дјела, а у вези са чланом 246 Кривичног закона БиХ, које се односи на неизвршење и одбијање извршења наређења".

Додик је јуче рекао да је против одласка припадника Оружаних снага БиХ у Грузију, истучући да то неприхватљиво. Он је позвао Србе који би као припадници Оружаних снага БиХ требало да оду у Грузију да се врате.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog