Republika Srpska

БЛ Берза: Ове седмице промет пола милиона КМ

БАЊА ЛУКА - На Бањалучкој берзи током овоседмичног трговања остварен је промет од 578.969 КМ у 213 трансакција, подаци су из Берзе.


Од укупног промета акцијама на службеном берзанском тржишту - сегмент Фондова, остварено је 166.025 КМ што представља 28,68 одсто од укупног овоседмичког промета, док су највећи промет у овој седмици имале акције "Цептер фонда", којима се трговало у вриједности од 70.316 КМ.

Од акција на службеном берзанском тржишту - листа Б, највећи промет у овој седмици имале су акције "Телекома Српске", којима се трговало у вриједности од 90.452 КМ, док је просјечна цијена акција на крају ове седмице била 1,11 КМ, чиме је остварен пад од 5,93 одсто у односу на крај прошле седмице.

Од акција на слободном берзанском тржишту највећи промет у овој седмици имале су акције "Рафинерије нафте" из Брода, којима се трговало у вриједности од 17.298 КМ, док је просјечна цијена акција на крају ове седмице била 0,216 КМ, чиме је остварен пад од 0,46 одсто у односу на крај прошле седмице.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog