Društvo

Опрема се центар за високо образовање у Бијељини

БИЈЕЉИНА - Влада Републике Српске (РС) и Министарство просвјете и културе одобрили су средства за опремање просторија Центра за високо образовање у Бијељини, изјавио је министар просвјете и културе Српске, Антон Касиповић.


Касиповић је рекао синоћ у Бијељини да су Влада и ресорно министарство веома задовољни изградњом Центра за високо образовање и изразили жељу да процедура јавних набавки буде реализована што прије како би просторије овог центра у наредној академској години биле потпуно опремљене.

Честитајући руководству општине Бијељина и свима који су допринијели да овај центар буде изграђен, Касиповић је нагласио да је жеља Владе РС да нова академска година почне на јесен у новим просторијама што ће, како је рекао, бити од великог значаја како за младе у Семберији, тако и за све друге будуће студенте који ће трагајући за појединим студијским групама доћи управо у Бијељину.

Касиповић је додао да Министарство подржава иницијативу за увођењем новог, пољопривредног студијског програма за воћарство и повртларство у центру за високо образовање у Бијељини.

"Овом крају тако нешто треба и сматрам да је то и неопходно, али то је опредјељење Универзитета у Источном Сарајеву. Ми ћемо у наредних неколико дана разговарати о уписној политици и било би добро да смо пољопривредне студијске програме имали и раније имали у Бијељини", рекао је Касиповић.

Иницијативу за увођење студијског програма воћарство и повртларство покренули су прије неколико дана Универзитет Источно Сарајево и руководство општине Бијељина.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog