Društvo

Станко Суботић: Пуканића убили његови послодавци из Београда

ЗАГРЕБ - Српски бизнисмен Станко Суботић Цане тврди да иза убиства Иве Пуканића, сувласникa загребачког листа "Национал", могу да стоје "они за које је обављао прљаве послове и о којима је све знао".


Он је рекао да не познаје никога од људи који се спомињу у случају убиства Пуканића и да због тога није могао ни да има било какве везе са том причом.

"Та прича је на крају само наставак једног дугог процеса, започетог пре више од десет година током којег сам био колатерална жртва настојања политичких противника Зорана Ђинђића и Миле Ђукановића да их дискредитују и оптуже за криминал, шверц, а ево сада и за убиства", нагласио је Суботић.

На питање зашто је Пуканић писао о њему 2001. године, Суботић је рекао да је власник "Национала" био пуки извршилац, пијун којег су они, за које је радио, без икаквог жаљења потрошили.

Суботић наглашава да људи који су "започели и монтирали хајку против њега, Ђинђића и Ђукановића сједе у Београду".

"Кривце за оно што ми се догађа, за више од десет година прогона којем смо изложени моја породица и ја, никада нисам ни тражио у `Националу`. Тражио сам тамо где они стварно и седе, где су осмислили, организовали и извршили своје злочине, од којих је само један - убиство Зорана Ђинђића. Ти су људи кривци. И у Београду су", нагласио је Суботић.

Он је рекао да је ријеч о особама црногорског поријекла, који имају стварну власт у Србији и који су довели на власт бившег премијера Србије Војислава Коштуницу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog