Svijet

Американци убили 12-годишњег Ирачанина

БАГДАД - Америчка војска саопштила је да су њени војници убили једног 12-годишњег Ирачанина који је покушао да баци бомбу на војнике.


Неименовани извор у ирачкој полицији рекао је да дјечак Омар Муса Салих није био умијешан у инцидент.

Америчке и ирачке снаге нашле су се на удару артиљеријске паљбе герилаца у четвртак у западном дијелу Мосула, граду на сјеверу Ирака и посљедњем упоришту мреже Ал каида, рекао је Дерик Ченг, портпарол америчке војске.

Као одговор америчке снаге отвориле су ватру на групу људи и убили једног дјечака у чијој руци је касније пронађено 10 000 ирачких динара, односно око 8,50 америчких долара.

"Имамо доказе да герилци плаћају дјеци да изводе оврсту напада, или да помажу нападачима и без сумње их доводе у опасну ситуацију", рекао је Ченг.

Ирачка полиција у Мосулу саопштила је да је дјечак, који је на улици продавао слаткише, погођен неколико пута у главу. Његов осмогодишњи брат је побјегао када је видио да је Омар пао, саопштила је полиција.

Портпарол америчке војске рекао је да је други дјечак накратко приведен, али да је касније пуштен.

Америчке борбене јединице треба да се повуку из ирачких градова за око два мјесеца у склопу билатералног споразума који предвиђа потпуно повлачење до краја 2011. године.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog