Politika

Рудо Видовић: Можда будем министар за мјесец дана

САРАЈЕВО - Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, Рудо Видовић, нада се да ће за мјесец дана бити окончана процедура његовог могућег именовања на мјесто министра комуникација и транспорта БиХ умјесто Божа Љубића, који је одлучио да се повуче са те функције.


Видовић, који је и потпредсједник ХДЗ 1990, наводи да је одлука Предсједништва те странке да га кандидује за Љубићевог насљедника тек отворила процедуру његовог могућег именовања.

"Процедура има свој слијед, а ја вјерујем да у тој процедури неће бити никаквих препрека, и све би се требало провести и окончати за отприлике мјесец дана", објаснио је Видовић.

Истичући да је свјестан комплексности задатка који га чека, Видовић је изразио увјерење да ће са тимом који је већ уходан и с могућим стручном појачањима наставити већ уходаним путем и потврдити досадашње резултате рада министарства.

"Не бојим се изазова па ни препрека које ме чекају, у противном, приједлог моје кандидатуре не бих ни прихватио", рекао је Видовић.

Досадашњи министар комуникација и транспорта БиХ, Божо Љубић, одлучио је да се повуче са те функције након чега је Предсједништво ХДЗ 1990. у петак донијело одлуку да за Љубићевог насљедника кандидује Видовића.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog