Politika

Изетбеговић о подјели међу Бошњацима

БАЊАЛУКА - Потпредсједник СДА Бакир Изетбеговић, који је кандидат за лидера странке, изјавио је да постоји перманентна завада у бошњачком корпусу и да се то мора ријешити у ФБиХ, а затим са Србима и Хрватима направити реформе ради убрзања европског пута.


Изетбеговић је рекао да се залаже за БиХ као просперитену и добро уређену земљу, а не подијељену - па да се ако сте Србин не осјећате добро у ФБиХ или Бошњак у РС.

Он је рекао да његов адут за избор предсједника СДА у односу на актуелног лидера и његовог противкандидата Сулејмана Тихића,  јесте жеља за промјеном.

"Ја видим докле су његови (Тихићеви) домети и сматрам да то није довољно. То је мој највећи адут. Хајде да се више не прича о прошлости, да се не свађамо, то треба оставити историчарима и научницима, већ да видимо шта треба урадити у будућности'', рекао је Изетбеговић за ''Фокус''.

Према његовим ријечима, постоји маса ствари за које су сви заинтересовани и у вези са којима се могу договорити, да би се направила сигурна будућност и обезбиједио европски пут, безвизни режим и приступ фондовима.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog