Kultura

Ди Каприо и Вислетова помажу преживјелој са Титаника

ЛОНДОН - Звијезде филма „Титаник" - Кејт Винслет и Леонардо Дикаприо - помогли су посљедњој преживјелој путници брода Титаник тако што су дали новац за плаћање њеног смјештаја у старачком дому, данас преноси Би-Би-Си њуз.


Глумци, као и редитељ филма Џејмс Камерон, дали су 30.000 фунти, након што су добили позив да помогну 97-годишњој Милвини Дин, рекао је управник фонда који носи њено име.

Милвина Дин, која је била двомјесечна беба када је Титаник потонуо, не може да обезбиједи средства за плаћање собе у старачком дому у Саутхемптону и због тога би могла да остане без смјештаја. Соба кошта 3.000 фунти мјесечно.

Била је приморана да прода личне ствари и успомене на Титаник како би могла да плати рачуне.

Пријатељ Милвине Дин, ирски писац Дон Мален, основао је фонд за подршку посљедњој преживјелој особи са Титаника и замолио глумце за помоћ.

Милвина Дин је била најмлађи путник прекоокеанског брода. Њен отац је изгубио живот у несрећи, након што је спасао супругу и двоје дјеце.

Титаник је потонуо у ноћи између 14. и 15. априла 1912. од посљедица удара у ледени бријег. Погинуло је 1.517 људи, док је 706 преживјело.

Филм „Титаник" из 1997. освојио је Оскаре у 11 категорија.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog