Društvo

17. година од формирања ВРС

БАЊАЛУКА  - Предсједник Републике Српске (РС) Рајко Кузмановић и премијер Милорад Додик, те предсједавајаћи Предсједништва БиХ Небојша Радмановић присуствоваће данас централној свечаности поводом 17 година од формирања Војске РС (ВРС) и четири године од формирања Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ, потврђено је из њихових кабинета.


На свечаност у касарни "Козара" у Бањалуци позвани су највиши званичици БиХ, носиоци власти РС, представници невладиних организација, представници страних организација у БиХ и дипломатског кора, саопштено је из Министарства одбране БиХ.

Програмом свечаности предвиђено је свечано постројавање јединица, као и обраћање највиших политичких и војних званичника БиХ.

Дочек и пријем званица предвиђен је од 10.00 до 10.40, а свечано постројавање јединица од 10.50 до 10.55 часова.

Од 11.00 до 12.00 часова предвиђено је обраћање највиших политичких и војних званичника БиХ и изјаве за медије на мјесту постројавања, а од 12.00 до 14.00 часова дружење уз коктел и забавни програм, додаје се у саопштењу.

ВРС формирана је 12. маја 1992. године одлуком Народне скупштине тадашње Српске Републике БиХ.

Током реформе одбране у БиХ формиране су Оружане снаге БиХ, чија је саставна компонента и Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук, који баштини традицију ВРС.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog