Društvo

Куркулас данас у Бањалуци

САРАЈЕВО - Шеф Делегације Европске комисије у БиХ Димитрис Куркулас и министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо отвориће данас у Бањалуци дводневни семинар "Трговина људима; из перскептиве кривичног закона", саопштено је из Делегације Европске комисије у БиХ.


У саопштењу се наводи да БиХ тренутно врши измјене одредби Кривичног закона које се тичу кривичног преступа трговине људима те да је циљ овог семинара да се учесници упознају са законима из тог сектора који се примјењују у земљама Европске уније.

Семинар ће окупити бројне представнике безбједносних агенција и тужилаштава БиХ, РС, Федерације БиХ, Брчко дистрикта, као и представнике невладиних организација.

Неке од тема које ће бити разматране на семинару "Трговина људима; из перскептиве кривичног закона" тичу се законодавног оквира у ЕУ и његове примјене у земљама чланицама Уније, заштите жртава трговине људима и регионалне сарадње на пољу трговине људима, као и начина омогућавања сарадње жртава трговине људима са правосудним органима и сарадње полицијских снага са невладиним организацијама.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog