Društvo

Добој: Дебата о либерализацији визног режима

САРАЈЕВО - Високи представник и специјални представник ЕУ у БиХ Валентин Инцко учествоваће данас у Добоју на дебати о либерализацији визног режима и њеној важности за младе у БиХ.


На дебати ће учествовати више од 60 представника омладинских организација, невладиних организација, подмлатка политичких партија, ученика средњих школа и студената, саопштено је из Дирекције за европске интеграције.

Инцко ће отворити дебату о темама важности и улоге младих БиХ у процесу европских интеграција, те условима које БиХ треба испунити како би постигла либерализацију визног режима.

Током дебате биће ријечи и о томе у којој су фази преговори БиХ и ЕУ о либерализацији визног режима, о доприносу парламента БиХ раду Савјета министара на испуњавању услова за либерализацију визног режима, те о важности информисања младих људи на локалном нивоу о преговорима о либерализацији визног режима.

Дебату је организовао Центар за промоцију европских вриједности /ЕУРОПЛУС/ из овога града, под покровитељством чешког предсједништва ЕУ, те специјалног представника ЕУ у БиХ, у сарадњи са Дирекцијом за европске интеграције БиХ.

Дебате посвећене питањима од кључне важности за младе и цивилно друштво, а које су дио процеса европских интеграција, одржане су широм БиХ. Закључци са свих седам дебата из Тузле, Јабланице, Мркоњић Града, Горажда, Приједора, Добоја и Бихаћа, јавности ће бити представљени средином ове године.

Овим дебатама наставља се директан дијалог са грађанима о европским интеграцијама који је почео у прољеће прошле године, под покровитељством специјалног представника ЕУ.

Дебата о важности либерализације визног режима за младе у БиХ почиње у 11.30 часова у Дому војске у Добоју.

У 11.00 часова изјаве ће дати Инцко, шеф делегације Европске комисије у БиХ Димитрис Куркулас, шеф Преговарачког тима БиХ за либерализацију визног режима Самир Ризво, помоћник директора Дирекције за европске интеграције БиХ Недјељко Маслеша, начелник општине Добој Обрен Петровић и Дарио Атијас из Центра за промоцију европских вриједности.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog