Politika

Тома машта о концентрационој влади Србије

БЕОГРАД - Шеф посланичког клуба Напред Србијо Томислав Николић изјавио је данас да ће, послије ванредних локалних избора, Демократској странци и Демократској странци Србије понудити прављење концентрационе владе до пријевремених парламентарних избора, које он очекује.


Према његовим ријечима, позив за концентрациону владу важи и за социјалисте, Нову Србију и радикале, уколико они то желе, док мјеста у тој влади не би било за ЛДП и Г 17 плус.

„О томе нисмо разговарали ни са Тадићем, ни са Коштуницом. Све ово рекао сам и пре неколико месеци, и камо среће да је то тада прихваћено", рекао је Николић и додао да он вуче храбре потезе, док опозиција ћути, а власт ужива.

Николић је новинарима у Скупштини Србије рекао да грађани немају повјерења у владајућу коалицију и да, стога опозиција има два пута - или да се склони и „сачека нови 5. октобар или да подметне леђа и направи владу до превремених избора".

"Грађани не воле људе који одлучују о њиховој судбини када се Србија налази у кризи и ја предлажем да се подметну леђа и да направимо владу до превремених избора, али без Г 17 плус, који је главни кривац за стање у коме се Србија налази", рекао је Николић.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog