Društvo

Требиње: Фестивал вина, сира и пршуте

ТРЕБИЊЕ - У Требињу ће данас у спортској дворани Брегови бити одржана трећа гастротуристичка манифестација под називом "Требињски дани вина-Фестивал вина, сира и пршуте", која ће окупити 30 излагача из Републике Српске, Федерације БиХ и Црне Горе.


Свечано отварање заказано је за 16.00 часова, а посјетиоци ће бити у прилици да дегустирају вина 21-ног винара, од чега је 17 из Требиња, док су преостала четирии Удружење винара и виноградара из РС из Бањалуке, Национално удружење виноградара и винара Црне Горе, те Удруге виноградара и винара Херцеговине, односно јужне Херцеговине, обје из Федерације БиХ.

Из области сира представиће се мљекара "Пађени" из Билеће и невесињски "Перфето", као и "Ливањски сир", а пршут и друге месне прерађевине изложиће ДОО "Тарана" Требиње, "Лијановићи" из Љубушког и фирма "Стевић" из Посушја.

Фестивал ће окупити и етно галерије "Васила" из Требиња и "Огњиште" са Пала, Пчеларску задругу "Жалфија" из Требиња, као и произвођаче картонажне и дрвене опреме, а улаз на ову манифестацију је бесплатан.

Манифестацију организује Удружења виноградара и винара источне Херцеговине "Винос", са сједиштем у Требињу.

Суорганизатор "Требињских дана вина" је општина Требиње, а покровитеља Влада РС, односно ресорно министарство.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog