Društvo

Савез логораша и Борачка организација: Тражимо састанак са Бајденом

БАЊА ЛУКА - Представници Савеза логораша Републике Српске и Борачке организације РС затражили су од Амбасаде САД у БиХ да им обезбиједи сусрет са америчким потпредсједником Џозефом Бајденом, током његове посјете БиХ, како би га упознали о посљедицама протеклог рата на овим просторима.


Уважавајући значај америчке администрације у међународним односима и важност посјете БиХ уваженог потпредсједника САД, намјера нам је да господина Бајдена упознамо о посљедицама протеклог рата у БиХ и да му пренесемо наше виђење ситуације у БиХ - наводи се у саопштењу предсједника Савеза логораша РС Бранислава Дукића.

Поводом Бајденове посјете БиХ, БОРС ће у уторак, 19. маја, широм РС организовати паљење свијећа за страдале у протеклом рату.

На овај начин желимо да изразимо незадовољство плановима америчке администрације када је ријеч о будућности БиХ, али и да америчком потпредсједнику укажемо да се односи у БиХ, помирење и суживот не могу градити на основу фаворизовања само једне, и то бошњачке стране - наводи се у саопштењу БОРС.

БОРС је позвао све грађане да се придруже акцији, 19. маја у 11.55 часова, када ће на трговима, у црквама и спомен обиљежјима широм РС бити организовано паљење свијећа за страдале Србе у протеклом рату на простору БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog