Društvo

Полиција чешће кажњава пјешаке

БАЊАЛУКА - У оквиру акције "пјешак-возач", коју је у априлу организовало Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске (РС) у циљу превентивног дјеловања и заштите пјешака у саобраћају, сваки четврти контролисани возач био је санкционисан.


У саопштењу из МУП-а РС наводи се да је контролисано 1 982 возача, а за почињене прекршаје издато је 513 прекршајних налога, што значи да је сваки четврти контролисани возач кажњено.

Од 544 контролисана пјешака, 452 су починила прекршај и за њих су издати прекршајни налози, што значи да их је кажњено чак 80 одсто.

Ова акција је још једна у низу активности с циљем да се репресивним мјерама покуша утицати на свијест возача и пјешака, а самим тим и озбиљнији помак ка безбједнијем учешћу пјешака у саобраћају.

Аналитичким праћењем стања безбједности саобраћаја на путевима РС у прва три мјесеца ове године и анализирањем узрока настанка саобраћајних несрећа, уочено је да је у градским подручјима изражено непоштивање прописа од стране возача и непрописно кретање пјешака, што се веома често јавља као узрок саобраћајних несрећа.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog