Sport

Ноле пао у тениском маратону са Надалом

МАДРИД - Рафаел Надај је савладао Новака Ђоковића у полуфиналу турнира у мадриду, у најдужем тениском мечу играном на два добијена сета у историји. Ђоковић није искористио три меч лопте, а резултат је на крају био 3:6, 7:6 (7-5), 7:6 (11-9). 



Меч је трајао 4 сата и три минута, а српски тенисер укупно је освојио више поена (125-120). Шпанац је искористио другу меч лопту и стигао до 33. узастопне побједе на шљаци. У финалу га чека дуел са бољим из меча Федерер - Дел Потро.

Новак је поново из себе извукао максимум, играо је цео меч на високом нивоу, није имао ниједан пад у игри, а о физичкој спреми довољно говори да и после четири сата тениса Ноле није дјеловао исцрпљен. У потпуности је био равноправан ривал Надалу, у првом сету и видно бољи, али ни то није било довољно да у деветом покушају победи Рафаела на шљаци.

Надал је, са друге стране, имао великих мука са форхендом у првом дијелу сусрета, али његов заштитни знак постајао је све убојитији како је вријеме одмицало. У финишу је одлучивало нешто мање чак и од нијанси, а то је било на Надаловој страни.

Ђоковић је без грешке одиграо први сет, од почетка до краја био је концентрисан и успио тактику да спроведе у дјело и добије са 6:3.

Ноле је боље почео други сет, није искорисрио једну брејк лопту, а затим је изједначен сет ушао у тај - брејк, који је након треће сет лопте добио Надал.

У последњем сету се водила битка дивова. Сет је поново отишао у тај - брејк, Ноле је имао три меч лопте које није искористио, док је Надал искористио своју другу, и прошао у финале.

Ђоковић је био у прилици да побједом поврати изгубљено треће мјесто на АТП листи.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog