Politika

Бајден не долази да укида и централизује

БАЊА ЛУКА - Професор београдског Факултета безбједности и бивши дипломата БиХ, Дарко Трифуновић, сматра да потпредсједник САД Џозеф Бајден у БиХ не долази са већ написаним уставним рјешењима и у торби сасвим сигурно не доноси декрет о укидању Републике Српске чему се, вјероватно, потајно надају бошњачки политички врх.


"Они који се надају да ће централизација бити кључна тема разговора америчког потпредсједника са званичницима БиХ, грдно ће се разочарати", рекао је Трифуновић за.

Одговарајући на питање да ли ће најављени мирни протести српских и хрватских невладиних организација о дискриминацији небошњака у БиХ на дан посјете доћи до Бајдена, Трифуновић је рекао да то није циљ већ да се и међународној заједници и самим Бошњацима јасно каже да овако више не може.

"Кад кажем Бошњацима не мислим на цијели бошњачки народ, међу којима има изузузетно поштених и реалних људи проевропски оријентисаних, већ првенствено на владајућу номенклатуру која БиХ вуче у пропаст", рекао је Трифуновић.

Трифуновић је додао да су невладине српске и хрватске организације одлучиле да у Сарајеву 19. маја, на дан посјете Џозефа Бајдена, организују конференцију о дискриминацији небошњака.

"Истовремено, ширим Републике Српске и Федерације БиХ, људи добре воље изаћи ће на улице и трговине градова и запалити свијеће свим жртвама муслиманског терора у БиХ, а истовремено ће исказати и велико незадовољство због игнорисања бројних злочина почињених над српским и хрватским народом", рекао је Трифуновић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog