Sport

Видић најбољи играч Манчестер Јунајтеда

МАНЧЕСТЕР - На свечаности организованој на Олд Трафорду само дан пошто је Манчестер Јунајтед потврдио трећу узастопну титулу у Премијер лиги, Видић је побиједио и у избору саиграча и у избору навијача, и изједначио прошлогодишње достигнуће Кристијана Роналда.


На тај начин је српски фудбалер, који је ове године провео у игри више од свих саиграча, добио сатисфакцију послије необичних резултата избора награда у Премијер лиги.


Рајан Гигс проглашен је за најбољег играча Премијер лиге у избору колега професионалаца, а Стивен Џерард у избору новинара, али је добар дио јавности сматрао да је награда требало да заврши у Видићевим рукама, а са тим се сложио и сам капитен Ливерпула.


Видићу је најприје уручен Мат Базби трофеј, као награда навијача, а на помен имена кључног дефанзивца препуна сала је устала и усљедиле су овације.


''Почаствован сам, невјероватан је успјех добити ову награду у конкуренцији играча какве имамо у Јунајтеду. Желим да се захвалим навијачима. Сваког дана ми је лијепо у овом клубу, лијепо ми је да радим са овим играчима и тренерима. Веома сам срећан у Манчестеру", рекао је Ужичанин, пошто му је награду уручио Усаин Болт, најбржи човјек на свијету и представник карипског огранка навијача Манчестер Јунајтеда.


Само десет минута касније Видић је морао поново да се обрати саиграчима, јер су га и они изабрали на најбољег. Овог пута награду је предао Сер Алекс Фергусон.


"Извињавам се због тога што ми побједнички говор није савршен, нисам навикао да се овако обраћам. Ако добијем ове награде и сљедеће сезоне, можда ћу бити бољи говорник", нашалио се Немања Видић.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog