Nauka

Млади приједорски иноватори узели 13 медаља

ПРИЈЕДОР - Иноватори приједорске Електротехничке школе освојили су три златне медаље на изложби младих иноватора ''Инова-млади'' која је недавно одржана у Загребу, те три сребрне и седам бронзаних медаља.


Златном медаљом награђени су радови ''еко контејнер'', ''електромобил на вјетротурбину'' и ''дигитални стубишни аутомат''.

Најбољи техничар у БиХ Драган Ступар, који је добитник ''Златног точка технике'' Удружења за научно-технички одгој младих БиХ за 2008. годину, на изложби ''нова'' награђен је златном медаљом за рад ''еко контејнер''.

Ступар је навео да је, осим злата, за своје иновације на загребачкој изложби освојио још сребрну и пет бронзаних медаља које је додао у богату ризницу признања добијених за иноваторски рад током четири године школовања.

''Школовање ћу наставити, највјероватније, на Електротехничком факултету у Бањалуци'', додао је Ступар.

Ученику трећег разреда приједорске ЕТШ Александру Старчевићу ово је прво учешће на изложбама, а награђен је за иновацију дигиталног стубишног аутомата.

Јокић Ђорђе, ученик трећег разреда са групом ученика, злато је добио за ''електромобил на вјетротурбину''.

Признања из Загреба само су наставак успјешних учешћа ученика приједорске ЕТШ на изложбама и сајмовима иноваторства.

Њихови успјеси ове године донијели су школи и Награду општине Приједор, која им је додијељена поводом 16. маја - Дана општине.

Ни ресорно министарство није заборавило на успјех школе, тако да је у више наврата подржало различите пројекте ЕТШ, а одобрена су и средства из Развојног програма за пројекат научно-истраживачког центра који ће бити смјештен у поткровљу школске зграде и отворен за све младе иновативне људи различитих интересовања.

Настава у школској 2008/09. години у ЕТШ завршена је за 130 ученика трећег и четвртог степена образовања, а њихова мјеста ће у идућој школској години заузети 182 ученика првих разреда који ће бити уписани у јунском и августовском року.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog