Politika

Шпирић: Бајден и Солана ће нас све охрабрити

САРАЈЕВО - Предсједавајући Савјета министара БиХ, Никола Шпирић, рекао је у Сарајеву да очекује да ће посјета потпредсједника САД, Џозефа Бајдена, и високог представника ЕУ за спољну политику и безбједност, Хавијера Солане, охрабрити све да раде на убрзању пута БиХ ка ЕУ и НАТО.


"Вријеме неког јаловог надмудривања и прављења додатне мочваре од БиХ требало би да буде иза нас" - изјавио је Шпирић новинарима након синоћњег састанка са Бајденом и Соланом.

Према његовом мишљењу, Бајденову и Соланину посјету БиХ треба посматрати у смислу да постоји јединствено гледање САД и Европе на позицију БиХ.

Потпредсједник САД Џозеф Бајден највиши је званичник нове администрације САД који је посјетио БиХ. Он се јуче обратио посланицима и делегатима у Парламентарној скупштини БиХ.

Бајден се током посјете БиХ састао са лидерима водећих странака у БиХ, члановима Предсједништва БиХ и руководством Парламентарне скупштине БиХ, а сутра борави у Београду.

Солана ће данас у наставку посјете у Сарајеву разговарати са комесаром Полицијске мисије ЕУ Штефаном Фелером о статусу планова за појачани ангажман ЕУ и приоритетима евентуалног наредног мандата ове полицијске мисије.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog