Sport

Рафтери у Фочи

БАЊА ЛУКА - Репрезентације учесника Свјетског првенства у рафтингу јутрос су кренуле ка Фочи, гдје ће сутра на Тари бити одржано такмичење у спусту, потврдио је члан пи-ар тима Свјетског првенства у рафтингу Љубинко Спасојевић.


"У Фочу је кренуло око 600 људи, од чега је 488 рафтера и учесника, судија и људи који ће обезбјеђивати стазу, те званичници Свјетске рафтинг федерације", рекао је Спасојевић истичући да су учесници кренули у пет часова, а долазак у Фочу планиран је око 11 часова.

Замјеник начелника општине Фоча Оливера Елез јуче је потврдила да је ова општина спремна за учеснике СП у рафтингу.

Рафтинг клубови у Фочи имају смјештајне капацитете 500 - 600 лежајева и могу да смјесте све учеснике.

Фоча је јединствен простор који има огромна природна богатства као што су Национални парк "Сутјеска" са јединственом прашумом Перућицом и познатим глечерским језерима.

Кањон Таре је други по величини у свијету.

Рафтери се у сутра у поподневним часовима враћају у Бањалуку, док је петак, 22. мај, према програму слободан дан, када ће бити одржан избор мис Свјетског првенства у рафтингу.

У суботу 23. маја рафтери ће се такмичити у дисциплини слалом, а предвиђена је и медијска регата на потезу Рекавице - Кањон, а увече и додјела награда за генерални поредак и свечана церемонија затварања СП.

Због одржавања Свјетског првенства у рафтингу, у петак од шест часова до поноћи и у суботу од девет часова до поноћи, саобраћај ће бити потпуно обустављен на магистралном путу Бањалука - Јајце на дионици Нула (Бања Лука) - Црна Ријека и преусмјерен преко Чађавице

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog