Politika

Угљанин: Церићу, не брани нас молим те

БЕОГРАД - Министар без портфеља Сулејман Угљанин оцијенио је да не постоје аргументи за тврдњу да су људска права муслимана у Србији угрожена и позвао поглавара Исламске вјерске заједнице у БиХ реис-ул-улема Мустафу Церића да евентуалне примедбе ријеши у дијалогу са реис- ул-улемом Исламске заједнице Србије Адемом Зилкићем.


Поводом Церићеве изјаве да се у Србији крше људска права, посебно да су томе изложени муслимани, Угљанин је рекао да Бошњаци Санџака „не треба и неће да буду ничија монета за поткусуривање".

„Не знам разлог нити мотиве због којих је Церић то рекао, али ако је он запазио да има кршења неких вјерских права, требало би да сједне са својим колегом Зилкићем и да му у пријатељском тону скрене пажњу на то", изјавио је Угљанин.

Угљанин, који је и предсједник Бошњачког националног вјећа у Србији, истакао је да прати и указује на све појединачне, изоловане случајеве кршења људских и вјерских права Бошњака, који се успјешно рјешавају одличном сарадњом између министарстава у Влади Србије.

Према његовим ријечима, Бошњаци у Србији су уласком у владу дали добру поруку домаћој и међународној јавности да бошњачка национална мањина жели да рјешава своја права и да се интегрише у све државне институције.

Угљанин је истакао да у том смислу има одличну сарадњу и редовне контакте с МУП-ом, као и с министарствима за људска и мањинска права, правде, локалне самоуправе, културе и свим другим министарствима која су значајана за заштиту и остваривање мањинских права.

„Имамо и потпуну подршку предсједника Републике Бориса Тадића", рекао је он, додајући да је циљ странке на чијем је челу да кроз државне институције изгради механизме кроз које ће Бошњаци, а и све друге мањине, остваривати своја права без ичије помоћи са стране.

Unesite tekst!

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog