Sport

Борцу куп Српске

Фудбалери бањалучког Борца савладали су у финалу Купа РС Радник из Бијељине 4:0 и тако након 13 година поново освојили овај трофеј.


Бањалучани су се тријумфом на Градском стадиону у Бањалуци у уторак увече изједначили са Козаром из Градишке која је три пута освајала Куп РС.

Да ће пехар Купа РС поново красити витрине клуба из Платонове улице било је јасно већ након три минута игре. Након центаршута с десне стране голман Радника лоше је интервенисао, а лопта је погодила капитена гостију Трифковића и завршила у мрежи за вођство Борца.

Само три минуте касније гости из Бијељине могли су до изједначења. У истом нападу фудбалери Радника два пута су погодилу пречку, али је на семафору остало 1:0.

Борац је у наставку имао више лопту у ногама и стварао изгледније прилике, а добра игра црвено-плавих крунисана је у 43. минуту, додуше са бијеле тачке. Након упућеног шута домаћих лопта је погодила Јевтића, а Саша Кајкут био је сигуран реализатор најстроже казне.

Исти играч у судијској надокнади првог дијела практично је ријешио питање побједника, поспремивши центаршут Билбије у мрежу Радника.

Убједљиву побједу Бањалучана овјерио је управо Билбија евроголом петнаест минута прије краја.

Ступар је центрирао с десне стране, а млади фудбалер Борца волејом какав се ријетко виђа на нашим теренима матирао немоћног Лукића за коначних 4:0.

Пехар и медаље побједничком саставу уручио је предсједник Фудбалског савеза Републике Српске, Миле Ковачевић.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog