Svijet

Њујорк: Осујећен бомбашки напад на синагогу

ЊУЈОРК - Четири лица ухапшена су под сумњом да су планирали бомбашки напад на синагогу и центар јеверејске заједнице у Њујорку и да војне авионе гађају пројектилима из ручних лансера "стингер", саопштиле су данас власти.


У заједничком саопштењу вршиоца дужности државног тужиоца из јужне области Њујорка Лева Десина, Федералне службе безбједности /ФБИ/ и њујоршке полиције наводи се да су осумњичени оптужени за планирање активирања експлозива недалеко од синагоге у области Ривердејл у насељу Бронкс.

Ухапшени су оптужени и за планирање отварања ватре на војне авионе из базе Националне гарде у Њујорку на аеродрому Стјуарт у мјесту Њубург са вођеним пројектилима земља-ваздух "стингер".

У операцији коју је предводио ФБИ ухапшена су четири лица идентификована као Џејмс Кромити, Дејвид Вилијамс, Онта Вилијамс и Лагер Пајен након што су купили неактиван пројектил и инертни експлозив.

"Док су бомбе које су терористи планирали да поставе биле лажне, што њима није било познато, овај посљедњи покушај напада на нашу слободу показује да су пријетње по Њујорк, на жалост још стварне", рекао је градоначелник Њујорка Мајкл Блумберг.

Од 11. септембра 2001. године када јсу у нападима уништене зграде Свјетског трговинског центра када је страдало близу 3 000 лица Њујорк је у стању високе приправности.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog