Svijet

Пада мафија, нађени лажни долари

РИМ - Италијанска полиција је саопштила да је заплијенила 10 милиона долара у лажним новчаницама, пушке и хиљаде метака од мафијашког боса, који је постао полицијски доушник.


Мафијаш Фабио Мано, који је ухапшен у децембру прошле године, постао је полицијски доушник и открио мјесто на којем се налазила наведена роба, саопштила је полиција из сицилијанског града Палерма.

Органи реда су додали да су новац и оружје пронађени у Мановој гаражи и у зидовима куће његове тетке.

Новчанице, у апоенима од 100 долара, биле су „одличног квалитета", навео је главни полицајац у истрази и, по његовим ријечима, произведене су у локалној штампарији која је демонтирана пре рације.

Од фалсификованог новца 500.000 долара је потрошено за куповину смарагда у Бразилу, наводи се у полицијском саопштењу и додаје да су италијанске власти сарађивале са америчким Федералним истражним бироом како би ушле у траг новчаницама у иностранству.

Мано је новац наводно чувао за колегу Гаетана Ло Престија, главног мафијашког боса у Палерму, који се објесио само неколико часова пошто је ухапшен заједно са Маном и десетином других мафијаша, навела је полиција.

Ло Прести се борио за преузимање трона Коза ностре, ослабљене хапшењима, и планирао је да новац и оружје искористи за уклањање противника и финансирање свог доласка на чело мафије, додаје се у саопштењу италијанске полиције.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog