Politika

Иванић: Комшић је фрустриран Србијом

БИЈЕЉИНА - Предсједник ПДП-а Младен Иванић сматра да захтјев члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића да Тужилаштво БиХ покрене истрагу и распише међународну потјерницу за бившим званичницима СРЈ - Добрицом Ћосићем и Зораном Лилићем ствара веома негативан амбијент у односима БиХ и Србије и најдиректнији је политички удар и утицај на правосуђе.


Иванић је рекао Срни да је Комшићев захтјев најдиректнији примјер политичке злоупотребе правосуђа БиХ.

"Комшић је већ годинама познат као особа која је фрустрирана Србијом. Када је био амбасадор /у Београду/, умјесто да је радио на зближавању са Србијом - он је свађао БиХ и Србију", рекао је Иванић и додао да Комшић то ради "цијели свој мандат и на такав начин ствара врло негативан амбијент у односима двије земље".

Иванић је истакао да Комшић, као члан Предсједништва БиХ, није отишао у Србију и није у Сарајеву хтио да прими министра иностраних послова Србије /Вука Јеремића/.

"Дакле, ријеч је о његовој драматичној личној фрустрацији и злоупотреби функције коју обавља. Он може неког да воли или не, али је његова обавеза да као члан Предсједништва поштује сусједне земље", рекао је Иванић.

Он је оцијенио да је тренутак у коме је Комшић затражио расписивање потјернице за Лилићем и Ћосићем - "катастрофалан".

"Амерички потпредсједник Џозеф Бајден дошао је са жељом да се односи у региону смире. Он је у парламенту БиХ говорио о Србији са основном жељом да се направе добри односи, а ова Комшићева изјава, односно његова злоупотреба положаја, дошла је у тренутку када му, сасвим је сигурно, нико неће аплаудирати за ово што је урадио. Обиће му се о главу, поготово дан или два након што је отишао Бајден који је дошао да смири прилике на Балкану", сматра Иванић.

Члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић упутио је захтјев Тужилаштву БиХ за покретање кривичног поступка и расписивање међународне Интерполове потјернице за бившим предсједницима СРЈ Добрицом Ћосићем и Зораном Лилићем.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog