Politika

Тихић увјерен у своју побједу

САРАЈЕВО - Предсједник СДА Сулејман Тихић изразио је увјерење да ће на предстојећем конгресу странке поново бити изабран на ову функцију, јер би то било најбоље за странку зато што би могла да искористи његово досадашње искуство, везе и добре односе са осталим политичким представницима и међународном заједницом.


"Само бих наставио да радим на започетих 10-15 пројеката, а неко други би можда то наставио или мијењао. Ако не будем изабран, странка наставља даље уз промјене које најављују моји противкандидати", рекао је Тихић.

Он је истакао да ће остати ''у странци онолико колико то буде потребно и колико странка буде од њега тражила и у страначким и државним позицијама''.

Тихић је оцијенио да ће побиједити противкандидате за мјесто предсједника странке, актуелне потпредсједнике СДА Бакира Изетбеговића и Аднана Терзића и због тога што је добио убједљиво највише кандидатура за то мјесто.

"То је један од објективних критеријума, али не мора значити да би се у тим омјерима могло и осликати како ће бити на гласању. То упућује како размишља страначка структура. Овај конгрес СДА побуђује велики интерес и изван странке, других људи и центара моћи који желе да се уплету и утичу на избор предсједника странке. Такви покушаји ванстраначког мјешања, такође, могу да утичу на коначан резултат", рекао је Тихић.

Он је изразио увјерење да након избора новог предсједника СДА неће доћи до подјела унутар странке, без обзира на то ко буде изабран за лидера.

Тихић је оцијенио да ће страначки конгрес још више профилисати СДА у босанскохерцеговачку народну странку политичког центра, а да ће будуће руководство одредити врсту политике за наредни период.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog