Politika

Драшковић: Инсистирање на Дејтону не трпи приговоре

БАЊА ЛУКА- Лидер Српског покрета обнове Вук Драшковић изјавио је да инсистирање премијера Републике Српске Милорада Додика на поштивању Дејтона, на промјенама које су резултат договора три народа и на окончању старатељства над БиХ - не може трпјети никакве логичке и демократске приговоре.


''Залагање да БиХ уђе у НАТО, а онда и у ЕУ је стратешко определење и жао ми је што таквог определења нема у Србији'', рекао је Драшковић .

Он је рекао да је незадавољан данашњом политиком у Србији и навео да је поента у томе да Србија безусловно мора да уђе у НАТО, па самим тим и у ЕУ, зато што ће Србија тиме постати јака.

''Противник сам политике калимера и кукања над косовском гробницом и повика `нећемо у Европу због Косова` и `нећемо у НАТО без Косова`", истакао је Драшковић.

Он је додао да су Американци с правом љути на Европу због тромости и неодлучаности у европеизацији БиХ, Србије и цијелог региона, те да се Америка враћа на Балкан и има идеју да ''европски мотор ојача америчким турбо пуњачем и америчком брзином''.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog