Društvo

Млади Срби за ЕУ, а против НАТО

БЕОГРАД - Податак да чак 80 одсто младих у Србији подржава улазак земље у ЕУ охрабрује и говори у прилог чињеници да наша омладина није оптерећена прошлошћу и да много отвореније може да гледа на будућност, изјавио је члан делегације скупштине Србије у Парламентарној скупштини НАТО Константин Самофалов.


Истраживање, које је спровела невладина организација Атлантски савет Србије (АСС) у оквиру програма "Млади Србије данас и сутра" који се примјењује уз подршку Амбасаде Норвешке у Београду, показало је да се млади не противе интеграцији у ЕУ, којом би се, по њима поправила и политичка стабилност и безбједност земље, да више од половине њих верује у бољу властиту, као и у бољу будуцност земље у цјелости .

Према истраживањима које је за АСС спровела специјализована агенција за истраживање јавног мнијења "ТНС медијум Галуп", 56 одсто испитаника од 18 до 26 година противи се прикључењу Србије НАТО-у због нелегитимног бомбардовања СРЈ током 1999. године и због нерјешеног питања статуса Косова и притиска западних земаља, док 39 одсто подржава улазак Србије у НАТО.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog