Politika

Прудска тројка треба бити проширена

САРАЈЕВО - Предсједник Странке демократске акције, Сулејман Тихић, рекао је да не жели да учествује у разговорима о уставној реформи ако му се не придруже лидери странке позиције и опозиције - Странке за БиХ Харис Силајџић и Социјалдемократске партије БиХ Златко Лагумџија.


"Ипак је то озбиљно питање", истакао је Тихић додајући да ће се трудити да Прудска тројка буде проширена.

Тихић је рекао да је за њега очекивана оставка предсједника Владе Федерације БиХ Неџада Бранковића, јер је то од њега раније тражио.

"Немам ништа лично против њега, али сматрао сам, а и даље тако мислим, да треба поднијети оставку", рекао је Тихић и додао да нема кандидата за федералног премијера, "јер треба бити доста опрезан када су у питању имена".

Он је најавио да ће бити одређених кадровских промјена, али да не жели да то његови сарадници сазнају из медија, нагласивши да неће бити никаквог реваншизма.

Тихић је рекао да наредних дана намјерава да позове своје противкандидате на изборима за предсједника СДА Бакира Изетбеговића и Аднана Терзића, са којима ће разговарати о даљем раду у странци.

"Сматрам и вјерујем да за њих треба да буде мјеста у Предсједништву и већ сутра или прекосутра ћу их позвати", рекао је Тихић.

Тихић је рекао да је његов однос са Исламском заједницом добар, упркос личном анимозитету појединих службеника Исламске заједнице, и да ће наставити радити "у правцу јачања добрих односа".

"За разлику од других, који су располагали великим парама и утицајима, обезбиједио сам новац за изградњу двије џамије, сваки мјесец од моје плате одбија се од 800 до 1.000 КМ за рад Меџлиса Исламске заједнице", навео је Тихић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog