Društvo

Почео штрајк у ''Јелшинграду''

БАЊА ЛУКА - Око 200 радника Фабрике алатних машина /ФАМ/ "Јелшинград" из Бање Луке јутрос је ступило у генерални штрајк због неисплаћених плата из ове и прошле године, потврдио је предсједник Штрајкачког одбора Мирко Каралић.


Он је навео да ће генерални штрајк трајати до испуњења свих захтјева, те да ће радници, ако њихови основни захјеви не буду ријешени у току ове седмице, предузети радикалније потезе који подразумијевају и штрајк глађу.

Каралић је рекао Срни да ће у 10.00 часова у просторијама овог предузећа бити одржана конференција за новинаре на којој ће штрајкачки одбор још једном изнијети своје захтјеве.

Он је напоменуо да на јучерашњој сједници Надзорног одбора предузећа није испуњен један од захтјева штрајкачког одбора који се односи на смјену директора предузећа Томислава Вујиновића и именовање в.д. директора, и да ће сједница бити настављена у петак, 29. маја.

Синдикални одбор ФАМ "Јелшинград" донио је 19. маја одлуку о ступању радника у генерални штрајк када је и одржан једночасовни штрајк упозорења.

Генерални штрајк радника "Јелшинграда" почео је јутрос 7.00 часова.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog