Društvo

Неџад Бранковић дао оставку Сулејману Тихићу

Премијер Федерације Босне и Херцеговине др. Неџад Бранковић упутио је данас писмо предсједнику Странке демократске акције, Сулејману Тихићу, који Фронтал.РС преноси у цјелости, те се због тога извињава читаоцима, јер уциљу што веће изворности, неће исправљати грешеке овог Орвеловског новоговора, односно званичног дискурса у Сарајеву данас:


Поштовани господине Предсједниче,

Честитам Вам изборну побједу на Петом конгресу СДА за Предсједника Странке и желим пуно успјеха у новом мандату Вама и Вашим најближим сарадницима.

Обзиром да изражену вољу већине на Конгресу СДА доживљавам и као подршку Вашем захтјеву за мојом оставком, коју сте затражили прије Конгреса, желим да Вас информирам да то прихватам као став Странке која ме је и предложила на ову функцију и то у овом тренутку желим да испоштујем и проведем.

У оквиру предвиђене процедуре, данас сам Предсједници Федерације БиХ и потпредсједницима Федерације БиХ упутио моју неопозиву оставку на мјесто Премијера Федерације БиХ, са молбом да се под хитно обави потребна процедура мог разрјешења и именовања новог Премијера Федерације БиХ.

Од данас, па до реализације овог захтјева, користит ћу годишњи одмор, а у складу са Уставом Федерације БиХ и Законом о Влади Федерације БиХ, овлашћења ћу пренијети на замјенике Премијера Федерације БиХ, на начин како то одлуче шефови извршне власти, ради неометаног функционирања Владе Федерације БиХ.

На крају, још једном желим исказати моје трајно опредјељење да је од свега најважнија СДА и да не желим нити једним својим потезом било шта учинити што би наушило стабилност и углед Странке.

Новоименованом Премијеру Федерације БиХ ћу бити потпуно на располагању, ради детаљног упознавања са пословима и преузимањем дужности.

УРЕД ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ


Ова вијест показује да у ФБиХ предстоји једно озбиљно стратешко преструктуирање политичког дјеловања, будући да се испоставља да су главни кадрови у ФБиХ данас, они кадрови који су свој политички занат испекли у, од странаца омогућеном, дјеловању у институцијама Републике Српске.

Самим тим, они су и много свјеснији политичке реалности у Дејтонској творевини, што се тешко може видјети из, у ментално-медијску котлину затвореног Сарајева, мултиетнички дезинфекованог од српског наслијеђа.

Најбитније је да те нове струје препознаје и бирачко тијело, што даје наду и перспективу политичким процесима у БиХ, понајвише у смислу да тиме идемо ка мирнијем, економскијем и уравнотеженијем животу.

Што је најбитније, све даље од ратне реторике, која наставља да злокобно виси у институцији, која се ефемистички назива "Дистрикт Брчко".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog