Društvo

Додик и Динкић договарају кредите

БАЊА ЛУКА - Министар економије и регионалног развоја Млађан Динкић изјавио је данас у Бањалуци да је са премијером Републике Српске Милорадом Додиком постигнут договор да се програм владе Србије, који се тиче субвенционисања потрошочаких кредита примени и у Српској.


Он је додао да ће то бити остварено тако што ће заједнички бити донијете одговарајуће одлуке да би грађани РС могли од 1. септембра да купују „пунто", који се производи у Крагујевцу, по цијени од 5.999 евра, уз кредит на седам година, уз каматну стопу од четири одсто.

„Ради се о истим условима, који важе и у Србији и на овај начин желимо да помогнемо и грађанима Српске да могу да дођу јефтино до новог аутомобила", рекао је Динкић послије разговора са Додиком.

Он је најавио да ће кренути у разговоре с „Фијатом" и о укључењу у реализацију програма коопераната не само из Србије него и из Српске о чему ће се разговарати у наредном периоду.

„Договорили смо да и један контингент од двије хиљаде трактора, уз попуст од 2.000 евра иде на тржиште РС", рекао је Динкић и додао да ће и роба из Српске - на пример намештај, грађани Србије моћи да купују уз субвенционисане потрошачке кредите.

Он је додао да ће исти споразум, који је прихватила Српска понудити и Федерацији БиХ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog