Sport

Барселона освојила Лигу Шампиона

РИМ - Фудбалери шпанске "Барселоне" освојили су синоћ Лигу шампиона побједом у финалној утакмици у Риму над енглеским "Манчестер јунајтедом" резултатом 2:0.


Први гол постигао је Камерунац Самуел Ето у десетом минуту, послије сјајног продора у шеснаестерцу поред Немање Видића и ниског шута у доњи, ближи угао гола Едвина ван дер Сара.

Аргентинац Лајонел Меси потврдо је побједу савршено изведеним ударцем главом у 70. минуту, чиме је "Барса" освојила трећу европску титулу, послије успјеха 1992. и 2006. године.

Синоћња утакмица највљивана је као "финале снова" између два највећа европска тима, али "Манчестер" приказаном игром није испунио очекивања.

Тренер "Барселоне" Пеп Гвардиола похвалио је Месија као најбољег свјетског играча, јер је током читаве сезоне играо у сјајној форми и у домаћем првенству.

"Ово је најважнија побједа у мом животу. Ја сам најсрећнија особа на свијету, срећан сам због себе, своје породице и земље", рекао је новинарима Аргентинац, који је сезону завршио као најбољи стријелац Лиге шампиона.

Португалац Криситијано Роналдо, његов највећи супарник за титулу играча године у избору ФИФА, синоћ није био опасан за противника, изузев на самом почетку утакмице.

Тренер поражене екипе Алекс Фергусон изјавио је да је рано вођство "Барселоне" омогућило шпанском тиму да контролише утакмицу, те да су његови играчи постали нервозни послије доброг почетка.

"Први гол им је дао прилику да чувају лопту, а они су то добро радили. Ми се нисмо снашли и то је читава прича. Сматрам да су играчи разочарани оним што су приказали и неки од њих ће то сами признати", рекао је Фергусон послије утакмице.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog