Politika

Радмановић: Комшићев потез је смијешан

БАЊА ЛУКА - Предсједавајући Предсједништва БиХ Небојша Радмановић оцијенио је да је хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић захтјевом Тужилаштву БиХ да распише потјерницу за бившим предсједницима некадашње СР Југославије Зораном Лилићем и Добрицом Ћосићем направио смијешан потез, који је недостојан његове функције.


"Не могу ја да кажем другом члану Предсједништва како ће да се понаша, али чини ми се да и у његовом ближем окружењу виде и схватају да је то што је он урадио смијешно. Није његова надлежност да се тиме бави, а зашто то ради, заиста не знам. Често разговарам о таквим потезима и са Комшићем и са Силајџићем. Али, ту никада нема јединства. Он мисли да је у праву, а ја мислим да није", рекао је Радмановић.

Он је рекао да се нада да ће, без обзира на то што се неки буне, сви који су одговорни за злочине кад-тад бити изведени пред лице правде.

Одговарајући на питање да ли Тужилаштво за ратне злочине Србије треба да гони одговорне за "Добровољачку" и "тузланску колону", Радмановић је истакао да сви који су чинили злочине, морају да одговарају.

"Чињеница је да су на тим мјестима почињени злочини и то знају и у Сарајеву. Немогуће је да за злочин нико није одговоран. Све остало је у надлежности правосуђа. Нећу да се мијешам у то ко ће шта да процесуира. Али, да је Тужилаштво БиХ радило свој посао, вјероватно не бисмо дошли у овакву ситуацију", оцијенио је предсједавајући Предсједништва БиХ.

Радмановић каже да је приликом недавне посјете Београду разговарао са предсједником Србије Борисом Тадићем о свим битним питањима у односима двије земље, наглашавајући да је његов циљ да побољша односе са сусједима, а не да води неку "свјетску политику" у тренуцима "када смо полусуверена земља и под протекторатом".

"Тадићеве поруке су јасне, иако у Сарајеву постоје кругови који их тумаче на различите начине. Међутим, то је њихов проблем", додао је Радмановић.

Одговарајући на питање да ли је са Тадићем разговарао о именовању Сеада Авдића за амбасадора БиХ у Београду, Радмановић је рекао да јесте и додао да предсједник Србије треба да добије све информације прије него што донесе одлуку о агреманима.

Радамновић је истакао да су спекулације да је Тадић од њега тражио да "смири /премијера РС МИлорада/ Додика" и да нема разлога да се шири таква прича.

Коментаришући посјету америчког потпредсједника Џозефа Бајдена БиХ, Радмановић је навео да би та посјета требало да, бар код бошњачке политичке елите, донесе промјене.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog