Društvo

''Шетња за живот'' : Учествује и министар Касиповић

БАЊА ЛУКА - Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић регистровао се данас испред Административног центра РС за учешће у хуманитарној акцији за борбу против рака дојке под називом "Шетња за живот - Бањалука 2009", која ће бити одржана 7. јуна.


Касиповић је новинарима у Бањој Луци рекао да је битно да се у ову племениту акцију укључи што више грађана.

"Драго ми је и да сам могу дати барем мали допринос, иако, појединачан акт неће ријешити ово питање. Важно је да нас се што више укључи, јер ћемо на тај начин помоћи у превенцији рака дојке", истакао је Касиповић.

Пи ар координатор пројекта "Шетња за Живот - Бањалука 2009" Бранкица Стојановић рекла је да је ова акција организована да би се сакупила средства за едукацију особља које ће користити мамограф у Центру за дојку у Клиничком центру Бања Лука.

Она је позвала све грађане да се укључе у ову хуманитарну акцију и дају свој допринос у глобалној борби против рака дојке, наводећи да према посљедњим подацима, сваких 30 секунди у свијету једна жена оболи од рака дојке.

Стојановићева је додала да се ова шетња по први пут организује у Бањој Луци и подсјетила да је прошле године организована у Сарајеву, када је прикупљено више од 30.000 КМ.

"Надамо се да ћемо у Бањој Луци, регистрацијом која подразумијева и продају рекламних мајица по цијени од 10 КМ, сакупити и више средстава", истакла је Стојановићева.

Предрегистарције су се до сада организовале 16. и 23. маја на Тргу Крајине, а биће организоване и 30. маја испред Тржног центра "Меркатор", те 6. јуна на Тргу Крајине и 7. јуна прије саме шетње.

Шетња за живот организоваће се у Бањалуци 7. јуна у 10. 00 часова из Парка Петар Кочић у центру града.

Учесници ће у шетњи од три километра, проћи Улицом Краља Петра првог Карађорђевића, Бана Милосављевића и Веселина Маслеше.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog