Društvo

Ада Бојана: Лепота порока опет у погону

УЛЦИЊ - Реновирање кућица на најатрактивнијем нудистичком насељу у Црној Гори, улцињској Ади Бојани ускоро ће бити завршено и у њих ће се, након двије године паузе, уселити страни туристи.


Директор насеља Луиђи Ноц Мартини рекао је да ће, након година пропадања, старе кућице на Ади ускоро добити нови сјај и бити спремне да приме најављене госте из Њемачке.

"Кућице су изграђене 1973. године и дуго су биле заштитни знак Аде Бојане. Први гости тада су били Нијемци, који ће, за десетак дана када буде завршено реновирање, опет отворити наш објекат", рекао је Ноц Мартини.

Он је додао да ће свих 48 кућица од дрвета бити као нове, са свим садржајима за удобан боравак.

Ада на Бојани је заиста била острво, рај за нудисте који су били одвојени од осталог свијета.

Све се покварило 1987. године, када је изграђен мост преко Бојане и почела изградња већих викендица и кућа за одмор, умјесто малих рибарских кућица

Прије три године, поново је успостављен регуларни режим на Ади, на којој могу да љетују и бораве само нудисти.

Они су опет добили свој мир и оазу за уживање у благодетима сунца и мора, за разлику од ранијих година када су на Аду несметано долази и остали купачи.

"Мир и безбједност наших гостију биће на изузетном нивоу, јер ће униформисани, уљудни радници на рампи дозвољавати улаз само истинским нудистима", нагласио је Ноц Мартини.

Сезона на Ади отворена је 7. маја и трајаће до половине октобра, до када ће гости из Њемачке долазити посредством њемачког туроператера Обене, специјализованог за натуристичке аранжмане.

Осим традиционалних гостију из Београда, Новог Сада, Подгорице, и у посљедње вријеме са сјевера Црне Горе, као и из Њемачке и Албаније, овог љета на Ади ће боравити и нудисти из Русије, Чешке, Пољске и БиХ.

Цијене ће бити на прошлогодишњем нивоу. Полупансион за једну особу до 10. јуна кошта од 24 до 26 евра, а од 11. јуна до 21. августа од 31 до 34 евра.

Ноћење са доручком за двије особе до 10. јуна кошта од 41 до 44 евра, а од 11. јуна од 53 до 58 евра.

Овог љета, послије двије године паузе, на Аду Бојану се враћају и коњи из ергеле у Пожеги. Сат јахања атрактивних пожаревачких коња по насељу раније је коштао десет евра.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog